Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

У Тернополі зготували 1,5 тонни королівського супу. Добраніч, хунто, смачних снів!

Півтори тонни супу з дещо призабутою на Тернопільщині назвою – «журек» – приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама», повідомляє Укрінформ.

У Тернополі зготували 1,5 тонни «королівського супу»
Фото: te.20minut.ua

«Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальній заквасці з житнього борошна», - розповів один із співорганізаторів приготування журеку в величезному казані місткістю 1,5 тонни Руслан Миронов.

Загалом у середмісті Тернополя за участю величезної кількості туристів, жителів обласного центру оригінальну страву готували вподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.

На створення журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі й різноманітні спеції.

Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдані безкоштовно. Загалом – майже 2 тис. порцій.

Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, які співорганізаторам масштабного варива й шеф-кухарям вручили під час традиційного в Тернополі гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».
Tags: Тернопіль, еда, народні гуляння, пища, рекорди, українська кухня, фестивалі
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 5 comments