Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Український ягідний продукт який полюбили навіть японці



Сергій Осипенко — винахідник і підприємець. Він створив технологію перероблювання ягід, яка дозволяє отримувати з них максимум поживних речовин. Про те, як йому це вдалося, — у прямій мові, повідомляє Громадське.

Першими спробували цей продукт дружина й дочка. І першими почали на собі відчувати його дію. І коли з їхнім здоров’ям відбулися ось такі дивовижні трансформації, ми зрозуміли, що цією темою ми повинні займатися все своє життя.

Тоді (у 90-ті — ред.) ми вели багато напрямків: сільське господарство, зокрема, тваринництво, енергетику. Але пріоритетом стали лікувальні властивості отриманих продуктів, адже ніхто у світі не отримував їх так. Ми вирішили займатися цим серйозно. Відтак кинули всі сили й матеріальні ресурси на дослідження.


Винахідник Сергій Осипенко придумав як пастеризувати ягоди так, щоб вони лишались максимально поживними Фото: Громадське

Скільки часу пішло на дослідження? Можна сказати, все життя, тому що почали ми із зовсім віддалених тем, сільського господарства, потім займалися питаннями стерилізації та пастеризації харчових продуктів. А зрозумівши закони та правила теплової обробки рідин, перейшли до найскладнішої теми, а найскладніша тема — це овочі та фрукти. Це консервна промисловість. Адже тут будь-яка помилка може негативно вплинути на здоров’я споживачів.

Ми винайшли технологію, яка дозволяє досягти пастеризації будь-яких продуктів, зокрема чорниці, не використовуючи високих температур. Спочатку ми робили експерименти з молоком, іншими рідинами, а потім прийшли до ягід, соковитих фруктів і побачили, що виходять дивовижні речі. Тобто перетворення з речовиною відбувалися такі, що продукт, який отримуємо в результаті, виявляється кращим для засвоєння, ніж навіть свіжа ягода чи фрукт.


Головне у кінцевому ягідному продукту — його лікувальні властивості Фото: Громадське

Ну що може бути кращим за свіжі абрикоси? Як виявилося, паста з них корисніша. Тому ми перейшли до ягід, які всім відомі своїми лікувальним властивостями. Ми розбили кісточку, а її вміст став частиною того, що ми називаємо сьогодні чорничною пастою. І в цьому випадку теж з’ясувалося, що коктейль набагато корисніший, ніж свіжа ягода.

Виявилося, що продукт ефективно допомагає при численних проблемах, пов’язаних з діабетом, кишківником, ішемічною хворобою серця, онкозахворюваннями тощо. Ми провели клінічні дослідження, отримали дозвіл продаватися в аптеках та схвалення від МОЗ.

Наше підприємство — це кілька десятків людей. Якщо ж згадати всіх суміжників, з якими ми проводимо численні дослідження, то це сотні. Це ті люди, які не працюють у нашій команді, але яким ми замовляємо дослідження. Це наші вітчизняні науково-дослідні інститути медичного напряму, лабораторії.



Я — вчений, розробник технологій. Наша компанія також виготовляє обладнання. Продажом займається моя родина — дочка, дружина. Подальші медичні дослідження веде безпосередньо дочка. Нині я лише допомагаю технічно вдосконалювати виробництво, створюючи нові продукти на замовлення компанії, яка вже має сертифікацію, й поширює нашу продукцію.

Ми отримуємо валюту й платимо податки в Україні. Пишаємося тим, що не вивозимо валюту, а завозимо, користуючись тим, що організували робочі місця, хорошу роботу заводу з виробництва запатентованих виробів. І поширюємо продукцію в усіх країнах світу.


Наразі Сергій допомагає технічно вдосконалювати виробництво та створювати нові продукти, комерційною частиною займається донька Фото: Громадське

Реалізуючи цей проект, спочатку все зробили з чорного металу, все зібрали, зіпсували кілька тон чорниці, яку довелося просто викинути. Але для експерименту цього було достатньо. Потім весь метал порізали. Здали на металолом. Відтак зробили з нержавіючої сталі, з дорогою автоматикою. Але цей метод дозволив одразу просунутися на кілька років уперед. Таким чином ми заощадили час, а час — це гроші.



Що можна порадити молодим ученим, підприємцям, ураховуючи наш багатий досвід? Намагайтеся не позичати одразу великі кошти, навіть виходячи з привабливості проекту. Намагайтеся йти на мінімальні ризики, спробуйте, наскільки проект піде, створивши невелику партію товарів, зробіть маркетинг-дослідження серед знайомих, подивіться на результати, лише потім вкладайте гроші.



По темі:
Як на Сумщині виготовляють козячий сир з білою пліснявою
Як в Україні виготовляють крафтовий шоколад (відео)
На Буковині вирощують королівську рибу форель
Як на Київщині вирощують азіатські гриби шиітаке (відео)
Сімейна ферма на 16 корів стала альтернативою заробіткам на чужині
Как украинская учительница сделала малый бизнес на сухофруктах
В Украине производят мороженое со вкусом Facebook
Бизнес на колбасе окупится за два года
"Спасенная русскими" переселенка з Луганщини вирощує зелень в теплицях на "бандерівській" Львівщині

Tags: агробизнес, бизнес, здоровое питание, зроблено в Україні, полезно, предприниматели, продукты, середній клас, смачно, ягоды
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments