Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Пийте український квас!


Мій рецепт:
400 гр чорн. хлібу, 6-8 (на любителя) ст. ложок цукру, 10 гр живих дріжджів, ст. ложка родзинок. Хліб ріжемо, сушимо, сухарі в каструлі заливаємо кип'яченою водою градусів 70 (2,5 л), накриваємо кришкою, томляться поки не охолонуть (кілька годин).
Коли вода з сухарями злегка тепла переливаємо це в 3 л бутель.
Засипаємо туди розведені дріжджі (гарненько розчинити в 50 мл води і 1 ст. ложка цукру). З бутля беремо кухоль води і в ньому розчиняємо решту цукру і сироп виливаємо назад. Вкидаємо родзинки, закриваємо марлею або кришкою з дірками. Залишати на сонці для бродіння на добу.
Квас добре проціджуємо (4 шари марлі), за смаком додаємо чи ні цукор + 10-15 родзинок (для ігристості), закриваємо і в холодильник мінімум години на 4.
З осаду - закваски робимо наступну порцію (її вистачить уже на 2 бутлі), додаючи лише жменю сухарів (не 400 гр) і ложок 2-3 цукру, родзинки і можна заливати простою хорошою холодною водою. І квас буде за 12 годин.
Tags: заметки О. Леусенко, лето, напитки, полезно, рецепты, смачно, традиции
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 1 comment