Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Гуцульська бриндзя: ентузіасти справи та майбутнє унікального сиру (відео)

Понад півтисячу років гуцули у Карпатах випасають овець і роблять бриндзю.

Гуцульська бриндзя: ентузіасти справи та майбутнє унікального сиру

За цей час технологія її виготовлення практично не змінилася: бриндзю так само роблять на полонинах (не нижче 700 метрів над рівнем моря) за старовинною технологією, з використанням дерев’яного посуду – все, як робили предки, повідомляє канал Б’ютифул Карпати.

"Унікальний органічний сир! З грудня 2019 року гуцульська овеча бриндзя зареєстрована першим українським продуктом із географічним зазначенням. Тільки члени Асоціації виробників карпатських високогірних сирів, продукція яких відповідно сертифікована, мають право називати її гуцульською овечою бриндзею. А їх продукт відтепер захищений міжнародним законодавством", - зазначає "Голос Карпат".



Популяризація гуцульської овечої бриндзі має дати поштовх відродженню вівчарства на Гуцульщині. А ще – посприяти розвитку туризму в гірських районах. Бо бриндзя стане однією з родзинок "Дороги вина і смаку Закарпаття", яка допоможе розвивати в області еногастрономічний туризм, зазначає видання.


Tags: АПК, Карпати, гуцули, животноводство, зеленый туризм, сыры, традиции
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 2 comments