Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Як на Херсонщині розводять бройлерних ягнят асканійської селекції

На Херсонщині науковці Інституту тваринництва степових районів «Асканія-Нова» розводять за пришвидшеною - бройлерною технологією ягнят асканійської селекції, повідомляє офіційний сайт Департаменту АПР Херсонської ОДА.



«Ми вже отримали в другому поколінні чудові генотипи, які гарно себе почувають на півдні України», - розповів директор Інституту тваринництва степових районів «Асканія -Нова» Юрій Вдовиченко.

Традиційним для Херсонщини завжди був вовняний та м'ясо-вовняний напрямок. Але останнім часом спостерігається стабільний попит на баранину та ягнятину, тому науковці Інституту працюють над створенням чисто м’ясної породи української селекції. Нова порода створюється шляхом схрещення генотипів трьох м’ясних порід: двох зарубіжних та однієї української – асканійської селекції.

Як наголосив директор Інституту, всі селекційні розробки проводяться з урахуванням сучасних вимог та викликів. На момент забою тушка 6-8 місячного ягняти має бути вагою рівно 20 кг. Тільки такі стандарти визнають на міжнародному ринку – і при розробленні технологій це враховують.

Крім того, вільних пасовищ на Херсонщині немає – їх не вистачає в усьому світі. Тож, передбачена технологія стійлово-вигульного утримання тварин, з обмеженим використанням пасовища. При цій технології вівці швидко набирають вагу, а м’ясо залишається ніжним. У результаті отримують продукт, що користується високим попитом - бройлерна ягнятина.

На Херсонщині розводять бройлерних ягнят асканійської селекції
Фото: Херсонська ОДА

Вдовиченко зазначив, що розробки Інституту широко застосовуються в тваринництві: установа реалізує молодняк та технології товарного і племінного утримання, надає науковий супровід по створенню племзаводів і товарних ферм – як по Україні, так і в ближньому зарубіжжі. У колишньому СРСР до 80% поголів’я овець становили породи селекції асканійського інституту, тож Інститут має величезний досвід та наукову базу, щоб покращити ситуацію із вирощуванням овець в регіоні.

Директор Департаменту АПР Херсонської ОДА Олександр Паливода упевнений: щоб відродити галузь потрібний комплекс заходів. Тут має спрацювати і нова державна програма підтримки галузі тваринництва, до якої в перелік напрямків включено вівчарство. Потрібна популяризація напрямку, інформування про напрацювання науки – селекцію та технології, про попит на вівчарську продукцію. А головне – потрібна потужна наукова складова. Інститут тваринництва «Асканія-Нова» - це національний науковий центр з вівчарства, отже він має стати головним осередком відродження галузі на Херсонщині і в Україні.

За темою:
З гектару м’яти можна заробити 100 тисяч гривень на рік
Приклад для інших: Родина фермерів з Чернігівщини виготовляє 15 сортів масла
Зроблено в Україні: Як в Запоріжжі розробляють і виготовляють авторські меблі
Фестиваль подарунків ручної роботи у Вінниці
В Україні заклали перший сад горіху пекан: провальним горіховий проект не буде
Як ветеран АТО збудував успішний бізнес на полуниці (відео)
На Миколаївщині перекладач організував виробництво консервів з екзотичних овочів
Вигідний бізнес: Вирощування дерену більш прибуткове, ніж яблук чи груш
Як в Україні виготовляють крафтовий шоколад (відео)
Зроблено в Україні: як в Києві виготовляють кемпери (фото)
Индюшиная ферма в Украине окупится за 3,5 года
На Буковині вирощують королівську рибу форель
Як на Київщині вирощують азіатські гриби шиітаке (відео)
Зроблено в Україні: в Запорізькій області на міні-сироварні виготовляють рикотту, халумі й моцарелу
Сімейна ферма на 16 корів стала альтернативою заробіткам на чужині
Как украинская учительница сделала малый бизнес на сухофруктах
В Украине производят мороженое со вкусом Facebook
Бизнес на колбасе окупится за два года
"Спасенная русскими" переселенка з Луганщини вирощує зелень в теплицях на "бандерівській" Львівщині
Як на Сумщині виготовляють козячий сир з білою пліснявою
На Полтавщине фермеры планируют небывалый урожай улиток
Як француз організував на Закарпатті еко-ферму, а селянин – біоочистку виробничих стоків
Зроблено в Україні: Як в Запоріжжі з порцеляни роблять чашки, сувеніри та купола
Зроблено українцями: Як працює найбільший виробник шкільних та дитячих меблів в Україні
Як турецький офіцер створив овечу ферму на Рівненщині (відео)

Tags: АПК, Асканія-Нова, Херсонщина, возрождение, животноводство, зроблено в Україні, наука, селекція
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments