Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Владики Українських церков привітали українців зі світлим Воскресінням Христовим - із Великоднем

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців зі світлим Воскресінням Христовим, повідомляє прес-служба Єдиної помісної української православної церкви.

Митрополит Епіфаній привітав українців зі світлим Воскресінням Христовим

"Розділяючи з Вами великодню радість, я вітаю всіх Вас зі світлим Воскресінням Христовим, зі спасительною Пасхою Господньою! Вітаю зі святом Главу Української держави Петра Порошенка, Верховну Раду України, Український уряд. З відчуттям особливої вдячності спрямовую наші спільні вітання українським воїнам, які зі зброєю в руках мужньо протистоять агресору та захищають мир. Ми щоденно молимося за Вас і впевнені, що завдяки вашому жертовному служінню Україна наближається до перемоги і справедливого миру", - зазначив Епіфаній.

У привітанні він також звернувся до тих, хто на сьогодні перебуває в окупації. "Від золотоверхого Києва тепло нашої любові та вітань, наші молитовні побажання ми надсилаємо тим, хто святкує Великдень в умовах окупації, за ґратами полону чи несправедливого ув’язнення. Ми просимо в Господа захисту, миру і свободи для кожного з Вас", - додав митрополит.

Крім того, Епіфаній звернувся і до православних християн України, котрі ще не увійшли до ПЦУ. "Зі світлим Христовим Воскресінням сердечно вітаю всіх православних християн України – як дітей помісної Української Православної Церкви, так і тих, хто дотепер ще не має єдності з нею, хоча і сповідує разом з нами одну віру. Наші серця і братня любов відкриті до всіх Вас, хто бажає блага Церкві та Україні. І ми віримо, що як Господь благословив буття помісної Церкви українського народу, так благословить і звершить єднання навколо престолу Київського всіх православних України", - зазначив Епіфаній.

Він побажав, аби Господь надихнув серця наші в любові разом будувати краще майбутнє Батьківщини, відкидати спокуси, протистояння і ворожнечу, а утверджувати правду, порозуміння і суспільний мир.

Глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав (Шевчук) привітав українців із Великоднем, повідомляє інформаційний ресурс УГКЦ.

Українців знову намагаються розділити і протиставити – глава УГКЦ

«У цей світлий день празника Христового Воскресіння — Пасхи Господньої — дозвольте усіх вас сердечно привітати, де б ви не були — в Україні чи поза її межами, в сімейному колі, чи, можливо, далеко від рідної домівки. В це свято радіймо усі разом, бо Христос воскрес!» — звернувся до усіх вірян Блаженніший Святослав.

Предстоятель переконаний, що Господь дає силу і надію кожному з нас долати труднощі. «Якщо Христос воскрес, то все довкола нас отримує новий зміст. Адже якщо із запечатаного гробу, який був стережений військом та заваленим тяжким каменем, є вихід, тоді ми маємо надію. Син Божий сьогодні запрошує кожного з нас в момент воскресіння зустріти також і самого себе: нашу особисту життєву ситуацію, переосмислити труднощі та проблеми, а також ті смутки, які оточують нас. Бо саме при гробі воскреслого Христа сльози змінюються на радість, смуток — на надію. Нехай це свято стане святом зміни для кожного з нас, для кожного людського серця, а також святом надії для нашого багатостраждального українського народу», — підкреслив духовний лідер греко-католиків.

«Усім вам бажаю веселих великодніх свят, смачного пасхального яйця, радісних гаївок. Тішмося Воскресінням Христовим, бо він є нашим життям і воскресінням. Христос воскрес! Воістину воскрес!» — побажав усім вірянам Блаженніший Святослав.
Tags: Великдень, Владика Святослав, ПЦУ, Предстотель ПЦУ Епіфаній, УГКЦ, поздравления, християнські свята
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments