Олег Леусенко (oleg_leusenko) wrote,
Олег Леусенко
oleg_leusenko

Куди і за якими паспортами можуть їхати українці (перелік)

Нагадуємо:
• до Білорусі можна їхати з внутрішніми паспортами (до 30 дн.)
• до Туреччини — з новими внутрішніми ID-паспортами
• до Московії — їхати нíчого

Radio Lemberg‏ @RadioLemberg

• українці зможуть перебувати на території Шенгенської зони 34 європейських країн до 90 днів протягом кожних 180 днів. Для цього потрібно оформити біометричний паспорт. Також під час подорожі потрібно мати при собі документи, які підтверджують мету поїздки, місце проживання, достатню суму грошей та медичне страхування. Ті, хто мають закордонний паспорт старого зразка, також зможуть подорожувати в Європу, однак лише з візою.

Ще безвізові країни для українців у 2017 році:

Країни, для в'їзду в які потрібен закордонний паспорт. Звертаю вашу увагу, що для в'їзду в деякі з них у вас можуть зажадати додаткові документи: зворотні квитки або документ, що підтверджує вашу платоспроможність. Отже, країни, куди громадяни України можуть відвідати без візи, з закордонним паспортом:

Азербайджан (до 90 днів)
Албанія (до 90 днів)
Антигуа і Барбуда (до 30 днів)
Аргентина (до 90 днів)
Вірменія
Боснія і Герцеговина (до 30 днів). Можуть знадобитися квитки назад, запрошення приймаючої сторони або туристичний ваучер
Бразилія (до 90 днів). Можуть знадобитися зворотні квитки
Бруней (до 30 днів). Обов'язково мати при собі квитки в обидві сторони
Вануату (до 30 днів) для Громадян України, які в'їжджають в Вануату на строк не більше 30 днів, віза не потрібна, візова відмітка ставиться безпосередньо в пункті перетину кордону. При собі потрібно мати квитки назад, бронь готелю, документ, що підтверджує вашу платоспроможність
Гаїті (до 90 днів)
Гватемала (до 90 днів). Потрібні квитки в обидва кінці
Гонконг (до 14 днів). Потрібні зворотні квитки
Гренада (до 90 днів) Доступна тільки з туристичними ваучерами
Грузія (до 365 днів)
Західна Сахара
Ізраїль (до 90 днів)
Казахстан (до 90 днів)
Киргизстан (до 90 днів)
Коста-Рика (до 90 днів). З грудня 2016 року запроваджено безвізовий режим для громадян України. Необхідною вимогою в'їзду в країну є наявність паспортного документа, термін дії якого повинен бути не менше 90 днів на момент виїзду з Коста-Рику. При виїзді з території держави повинен бути сплачений збір у розмірі 29 доларів США, незалежно від типу паспортного документа мандрівника
Малайзія (до 30 днів). З собою мати зворотні квитки
Македонія (до 90 днів). Знадобиться страховий поліс
Мікронезія (тільки для туристів з ваучерами)
Молдова
Монголія (до 90 днів). Необхідно запрошення приймаючої сторони
Намібія (до 90 днів). Потрібна міграційна картка, заповнена англійською мовою
Ніуе (до 30 днів). Потрібні зворотні квитки
Нікарагуа
Острови Кука (до 31 дня)
Панама (до 90 днів)
Парагвай (до 90 днів). Необхідні зворотні квитки
Перу (до 90 днів) До183 днів, за наявності документів, що підтверджують туристичну мету подорожі
Піткерн (на 14 днів) У разі прибуття та відплиття на одному судні
Сальвадор (до 90 днів)
Самоа (до 60 днів)
Свазіленд (до 30 днів)
Сейшельські острови (до 30 днів). Необхідні зворотні квитки і туристичний ваучер
Сербія (до 30 днів)
Сент-Кітс і Невіс (до 90 днів) з 24 червня український уряд ухвалив проект угоди про взаємне скасування візового режиму з Сент-Кітс і Невіс
Таджикистан (до 90 днів)
Туніс (до 30 днів) При собі потрібно мати туристичний ваучер
Туреччина (до 90 днів протягом 180 днів, починаючи з дати в'їзду). За вимогою можуть знадобитися квитки назад і туристичний ваучер
Узбекистан
Чорногорія (до 90 днів)
Чилі (до 90 днів)
Шпіцберген
Еквадор (до 90 днів)
Ямайка (до 30 днів). Вам знадобляться зворотні квитки і документи, що підтверджують платоспроможність.
Ян-Маєн (безвізовий, але потрібно проїхати по території Норвегії, яка поки що візова для українців)

Країни з отриманням віз в аеропорту

Для відвідування країн перерахованих нижче, візу можна отримати по прибуттю в аеропорт. До них відносяться:

Австралія (дозвіл на отримання візи в аеропорту прибуття оформляється по Інтернету)
Аоминь (Макао) (до 30 днів)
Бангладеш
Барбадос (до 28 днів)
Бахрейн (потрібен дозвіл МВС Бахрейну. Воно оформляється при безпосередній участі приймаючої сторони, в її ролі може виступити громадянина Бахрейну, готель, державна організація або туристична компанія)
Бенін (до 30 днів) При терміні перебування два дні – в аеропорту. На 10-30 денне перебування у відділенні імміграційної поліції.
Болівія (в аеропорту)
Буркіна-Фасо (на кордоні)
Бурунді (бажано відкривати в посольстві)
Ботсвана (до 15 днів) може бути отримана в аеропорту, якщо на її видачу є дозвіл імміграційної служби Ботсвани, про який слід потурбуватися заздалегідь.
Бутан (до 15 днів) Віза в Бутан оформляється в аеропорту Паро. Візовий збір оплачується на місці в розмірі 20 доларів. Віза в Бутан відкривається тільки у разі в'їзду в країну організованою групою з обов'язковим погодженням з МЗС Бутану маршруту відвідування туристичних об'єктів та готелів по програмі. Віза в Бутан одна з найскладніших віз, для її оформлення спочатку необхідно оформити «візове дозвіл», термін оформлення цього документа близько 30 днів. На підставі «візового дозволу» королівські бутанские авіалінії «Друк ейр» виписують авіаквитки в Бутан.
Східний Тимор (до 30 днів)
В'єтнам (до 90 днів) Віза виходить в будь-якому аеропорту, проте потрібно мати лист-запрошення.
Гамбія
Джибуті (до 30 днів)
Домініка (до 21 дня)
Домініканська Республіка (до 30 днів)
Єгипет (до 30 днів) можна отримати безкоштовну візу Синайську
Замбія (до 30 днів)
Йорданія (до 30 днів)
Індія (34 дні) Для відвідування Індії, для громадян України необхідно отримати візу заздалегідь. C 27.11.2014 для громадян України доступна електронна віза e-TOURIST VISA (e-TV)
Іран (офіційно візу можна оформити на кордоні)
Камбоджа (можна отримати безпосередньо після прильоту як в аеропортах Пномпеня, Сіам-Ріпа, так і на будь-якому прикордонному КПП з сусідніми державами (крім кордону з Лаосом, де візи не оформляються на в'їзді), через Інтернет.
Катар (Віза в Катар може оформлятися по прильоту в аеропорт країни, на підставі попередньо отриманого дозволу від Катарського МВС. Оформити цей документ має приймаюча сторона та надіслати його факсом заявнику)
Кабо-Верде (до 30 днів)
Коморські острови
Кувейт (Візу зі строком дії до одного місяця цілком реально отримати прямо в аеропорту по прибуттю в Кувейт) буде потрібно запрошення від приймаючої сторони.
Лаос
Ліван (до 30 днів)
Маврикий (до 60 днів)
Мадагаскар (до 90 днів)
Малаві
Мальдіви (до 30 днів)
Непал (до 90 днів) Необхідні зворотні квитки і документи, що підтверджують платоспроможність
Пакистан (в аеропорту міста Карачі)
Руанда
Сан-Томе і Прінсіпі (віза оформляється в аеропорту, але попередньо повинна бути узгоджено з імміграційною службою)
Сент-Вінсент і Гренадіни (до 30 днів)
Північний Кіпр
Сирія (до 15 днів) Віза оформлюється на кордоні і коштує $20. Однак віза не видається, якщо в паспорті стоїть ізраїльська відмітка. Необхідні документи: закордонний паспорт; контакти особи, що запрошує
Того
Тонга
Тувалу
Танзанія (до 90 днів)
Таїланд (туристична віза на 15 днів оформлюється на кордоні)
Уганда
Фіджі
Південний Судан

Країни для відвідування яких оформляється електронна віза

У розділі перераховані країни, візи в які можна отримати з Інтернету або поштою, без поїздки в посольство. До них відносяться:

• Австралія (дозвіл на отримання візи в аеропорту прибуття оформляється по Інтернету)
• Ботсвана (дозвіл імміграційної служби Ботсвани на отримання візи в аеропорту оформляється по Інтернету)
• Гана
• Індія (для відвідування Індії, для громадян України необхідно отримати візу заздалегідь. C 27.11.2014 для громадян України доступна електронна віза e-TOURIST VISA (e-TV). Коридор такої візи — 34 дні).
• Камбоджа (Її можна отримати безпосередньо після прильоту як в аеропортах Пномпеня, Сіам-Ріпа, так і на будь-якому прикордонному КПП з сусідніми державами (крім кордон з Лаосом, де візи не оформляються на в'їзді), через Інтернет.
• Канада (З березня 2015 року весь процес оформлення документів відбувається через електронний сервіс Консульства, і кожен подорожуючий повинен заповнити форму eTA (Electronic Travel Authorization)
• Кенія (заявка на електронну візу подається через кенійський урядовий сайт eCitizen. При прибутті в Кенії необхідно мати копію електронної візи, паспорт терміном дії не менше 6 місяців, підтвердні документи про мету поїздки)
• Кіпр (до 90 днів) Оформляється Pro-visa, по Інтернету
• Маршаллові острови
• Мексика (Оформляється електронний дозвіл, який дає право на одноразовий візит протягом 30 днів з моменту видачі).
• Папуа-Нова Гвінея
• ОАЕ (Якщо ви купуєте квитки авіакомпанії Emirates, вам не потрібно звертатися у візовий центр, процедура проводиться через сайт VFS)
• Сенегал
• Сент-Люсія Потрібна віза. Але можна отримати візовий дозвіл віддалено, заповнивши візову анкету та надіславши її до Департаменту імміграції Міністерства внутрішніх справ по електронній пошті (immigration@rslpf.com).
• Сінгапур
• Сурінам (До 60 днів) Віза оформлюється на кордоні при наявності візового дозволу МЗС Суринаму Його можна оформити поштою. Коштує віза $30. Необхідні документи: закордонний паспорт; візове дозвіл (можна оформити поштою); зворотні квитки
• Шрі-Ланка (до 30 днів) Віза оформлюється на кордоні і тільки в складі туристичних груп. Коштує віза $25. Також можна оформити електронний туристичне дозвіл. Необхідні документи: закордонний паспорт, дійсний не менше 6 місяців на момент в'їзду; зворотні квитки; міграційна картка (заповнюється англійською мовою); підтвердження броні в готелі або документи, що підтверджують платоспроможність.
• Південний Судан
Tags: безвиз, визы, довідкові дані, документы, мандри, путешествия, страны мира, туризм, українці
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

  • 8 comments